Iedereen wil er lekker fris en jong uitzien, maar dit is natuurlijk niet heel erg voordehandliggend wanneer je bijvoorbeeld de 50 gepasseerd bent. Aan de andere kant is het natuurlijk ook zo, dat het maar de vraag is wat is jong. Ben je jong als je 25 bent en je gedraagt als iemand van 60? Dan hebben we het over geestelijk jong zijn. Maar als het gaat over uiterlijkheden, dan is het zeker zo dat de leeftijd uiteindelijk te zien is, bijvoorbeeld in het gezicht, in de vorm van rimpels. Wil je deze kwijt? Dan is het mogelijk om een cosmetische behandeling te nemen. Kijk hoe het werkt in deze blog. 

Fillers

Er zijn tegenwoordig zoveel mogelijkheden om te rimpels kwijt te raken en daarmee de jaren van ouderdom uit je gezicht te halen. Vroeger ging het bij de cosmetische behandelingen om dat je altijd maar jong moest zijn, tegenwoordig ligt de focus op het opfrissen van het uiterlijk. Dat kan je doen door volume, dat je onder je ogen kwijt geraakt bent (waardoor je ouder lijkt), weer aan te laten brengen. Dit effect is te bereiken met fillers. Dit zijn lichaamseigen stoffen die vocht aantrekken. Dit vocht zorgt voor de terugkeer van het volume. 

Ooglidcorrectie

Wanneer je last hebt van hangende oogleden, dan is het mogelijk om deze te laten corrigeren. Wanneer oogleden gaan hangen, dan kunnen ze voor je zicht terechtkomen en dit is niet prettig bijvoorbeeld bij het lezen of autorijden. Wanneer je last hebt van hangende oogleden, dan kun je in veel gevallen deze laten aanpassen, strakker laten maken door middel van een medische cosmetische ingreep. Dit heeft niet alleen het effect dat klachten verdwijnen, maar ook dat je er jonger uitziet en dat mensen minder snel denken dat je boos kijkt. Een correctie van de bovenste oogleden wordt alleen vergoed door de zorgverzekering, omdat deze voor medische implicaties kunnen zorgen. De onderste oogleden worden vaak vanwege esthetische redenen gecorrigeerd. Dus dat is voor je eigen rekening. 

Wij raden je aan om altijd eerst goed online te kijken hoe een specifieke kliniek beoordeeld wordt. Daarna is het goed om te gaan kijken bij de kliniek en met de behandelende arts te spreken. Dan weet je hoe een ooglift werkt.