Flmd.nl

financieringen & leningen MD

Welke leasevormen zijn er?

Full-operational lease

De full-operational lease een een leasecontract waar in principe alle autokosten in één maandbedrag zijn opgenomen (behalve brandstof en BTW). Aan het eind van de leaseperiode wordt de auto ingenomen en heeft u de mogelijkheid de auto te kopen. Gedurende de looptijd van het contract heeft u geen omkijken naar de auto. Afhandeling van reparaties, onderhoud of schades wordt allemaal door uw leasemaatschappij geregeld, waarbij u desgewenst verder rijdt in een vervangende auto.

Kostencomponenten in een operational leasecontract:

Kosten van afschrijving en rente 
De afschrijving (en rente) wordt bepaald aan de hand van de hoogte van de investering en de restwaarde van de auto. Uw leasemaatschappij kent de occasionmarkt als geen ander en kan daardoor uiterst nauwkeurig de restwaarden van zijn auto’s bepalen. Door deze expertise in de verkoop van auto’s zijn wij in staat scherp te calculeren. Zo kunnen zij de leaseprijs voor u en onze klanten zo laag mogelijk houden.

Houderschapsbelasting
is de nieuwe vorm van motorrijtuigenbelasting. Naast deze houderschapsbelasting komen ook de kosten van deel I/II en de tenaamstellingskosten van het kentekenbewijs, voor rekening van de leasemaatschappij

Reparatie, onderhoud en banden
Alle kosten voor reparatie, onderhoud en banden komen voor rekening van de leasemaatschappij. Omdat zij iedere dag actief samenwerken met garages en autodealers weten zij precies hoe ze rekenen en hoe ze mogen rekenen. Daarnaast hebben zij speciale afspraken met geselecteerde dealers en garages, waarvan u desgewenst kunt profiteren. De leasemaatschappijlease kan door deze afspraken een scherp onderhoudscijfer hanteren wat weer resulteert in lage leaseprijzen.

Verzekering
De leasemaatschappij heeft een uitgebreide w.a. + casco (all-risks) verzekering voor haar wagenpark. Standaard heeft zij een ongevallen-inzittenden-verzekering afgesloten zodat de klanten optimaal verzekerd zijn. In geval van schade is er sprake van een eigen risico van EUR 500,-. De hoogte van het eigen risico blijft vast gedurende de looptijd van het leasecontract. U komt dus niet voor onaangename verrassingen te staan. Als u in staat mocht zijn tegen een nog lager tarief een auto te verzekeren, bent u natuurlijk vrij de all-risks verzekering van de auto in eigen beheer te nemen.

Vervangend vervoer
De leasemaatschappij zorgt altijd voor vervangend vervoer. De kosten voor vervangend vervoer (vanaf 24 uur na het aanbieden van de auto voor onderhoud) zijn in het leasebedrag opgenomen. Tegen zeer voordelige huurtarieven is er altijd direct representatief, vervangend vervoer beschikbaar. Mocht u het stilstaan tot een minimum willen beperken, kunt u op verzoek de optie ‘direct vervangend vervoer’ in het leasecontract opnemen.

Internationale hulpdienst 
Voor alle auto’s in een wagenpark van is een uitgebreide internationale hulp beschikbaar. Deze hulpdienst geeft u mobiliteitsgarantie na pech of ongeval in binnen- en buitenland. De hulpdienst zorgt voor vervangend vervoer en snelle hulp. De leasemaatschappij zorgt ervoor dat de auto getransporteerd wordt naar de garage en op korte termijn gerepareerd wordt. Een hele zekerheid voor als u op vakantie of zakenreis bent…

Netto-operational lease

Netto operational lease is de ‘uitgeklede vorm’ van een full-operational leasecontract. Deze leasevorm is oorspronkelijk bekend als ‘financial lease’. Er zijn echter grote verschillen. Een financial-lease is niets anders dan een huurkoop-constructie. De leasenemer heeft het economisch eigendom van de auto. Het juridisch eigendom van de auto ligt bij de leasemaatschappij. Banken doen aan dergelijke financieringsvormen, maar een leasemaatschappij is geen bank…

Speciaal voor klanten die denken de risico’s op reparatie, onderhoud, banden en verzekering goedkoper in eigen beheer te kunnen houden, heeft de leasemaatschappij vaak het produkt netto-operational lease aan zijn produktengamma toegevoegd. De kosten van afschrijving, rente en houderschapsbelasting zijn in het leasebedrag opgenomen. Het grote verschil met de financial-lease is dat ook deze leasevorm een off-balance karakter heeft. Het economisch en juridisch eigendom van de auto ligt bij de leasemaatschappij, waardoor alle oorspronkelijke voordelen van lease voor de klant behouden blijven. Natuurlijk hebben zij ook in de netto-operational leasecontracten internationale hulp opgenomen. Een leaseauto mag natuurlijk niet ongeholpen langs de weg staan!

Short lease

De looptijd van short-leasecontracten hebben een vast karakter voor een afgesproken duur van bijvoorbeeld 3 maanden. Na deze 3 maanden is het contract met een opzegtermijn van een volledige maand opzegbaar. Hoe langer de  vooraf afgesproken vaste contractduur, hoe goedkoper het leasebedrag wordt. Op deze manier is er sprake van volledige flexibiliteit in het leasecontract, tegen zeer aantrekkelijke leasetarieven.

In het leasebedrag zijn opgenomen de kosten voor afschrijving, rente, houderschapsbelasting, all-risk verzekering, reparatie, onderhoud, banden, vervangend vervoer en een internationale 24-uurs hulpdienst. Het leasebedrag bevat niet de kosten van BTW en brandstof.

Deze vorm van short-lease is veel goedkoper dan een auto huren. Deze short-lease is zelfs goedkoper dan de meeste ‘normale’ leasecontracten. Het belangrijkste voordeel is echter de ingebouwde flexibiliteit. Geen hoge beëindigingkosten en slechts een opzegtermijn van een maand. De ideale oplossing wanneer het niet zeker is hoe lang de auto gebruikt zal worden. Buitenlandse managers, freelance medewerkers, stagiaires en startende ondernemers en bepaalde arbeidsovereenkomsten zijn voorbeelden van situaties waarin short-leasecontracten een uitkomst kunnen bieden.

Naast de financiële voordelen van de short-lease kent deze leasevorm alle service van een full-operational lease.

Aflossingsvrije Hypotheek

Bij aflossingsvrije hypotheek lost u tijdens de looptijd niets af op uw lening, en betaald alleen maar rente, daardoor profiteert u maximaal van de hypotheekrente-aftrek. Omdat u bij deze hypotheek geen verzekeringspremies betaald om te sparen voor het aflossen van de hoofdsom, is uw woning aan het einde van de looptijd dus niet hypotheekvrij. Aangezien de hypotheekrente maximaal 30 jaar aftrekbaar is, zult u na deze 30 jaar geconfronteerd worden met aanzienlijk hogere maandlasten.

Mocht u dit willen voorkomen, dan zult u naast deze hypotheekvorm gedurende de looptijd toch een kapitaal op moeten bouwen. Daarom wordt deze hypotheekvorm vaak in combinatie met andere hypotheekvormen afgesloten, zodat de hypotheekschuld aan het einde van de looptijd toch gedeeltelijk afgelost kan worden. Kijk goed voor informatie over verschillende hypotheekvormen op online geld lenen.

Kenmerken van de aflossingsvrije hypotheek:

– u lost niets af gedurende de looptijd
– u heeft vaste maandelijkse lasten, bestaande uit rente over de hypotheekschuld
– soms verplichte overlijdensrisicoverzekering
– aan het einde van de looptijd wordt de hypothecaire lening niet afgelost
– besluit u achteraf toch om af te lossen, dan kunt u meestal tot 10% van de hoofdsom boetevrij per jaar aflossen

Voordelen van de aflossingsvrije hypotheek:

deze hypotheekvorm heeft de laagste maandlasten, omdat er alleen rente betaald wordt en geen verzekeringspremies
omdat u niets aflost gedurende de looptijd, profiteert u maximaal van de hypotheekrente-aftrek

Nadelen van de aflossingsvrije hypotheek:

omdat u geen gebruik maakt van de “fiscale vrijstelling voor kapitaalverzekeringen eigen woning” profiteer u niet van de kapitaalvrijstelling in Box I na 30 jaar stijgen uw maandlasten aanzienlijk, omdat de hypotheekrente maximaal 30 jaar aftrekbaar is en er niets op de hypotheekschuld wordt afgelost meestal kan alleen maar een hypotheek worden afgesloten ter hoogte van een bedrag gelijk aan een percentage (meestal 75%) van de executiewaarde van uw woning, tenzij u een combinatie maakt met een andere hypotheekvorm

Optiehandleiding

Opties hebben 3 verschillende functies:
*koerswinst maken
*bescherming van de portefeuille
*extra inkomen genereren

Beschermen van de portefeuille

Bijvoorbeeld, u bezit 100 aandelen Koninklijke Olie gekocht voor € 60 per stuk. De koers is verder opgelopen naar € 67. U weet niet zeker of de koers nog verder zal stijgen. Wat kunt u dan doen? Wel, u kunt een putoptie kopen met als uitoefenprijs € 67. Wanneer de koers daalt dan stijgt de put! Deze winst compenseert dan de waardevermindering van het aandeel.

En in het geval de koers verder was gestegen i.p.v. gedaald dan zou de putoptie navenant zijn gedaald met als risico een negatieve opbrengst. Natuurlijk had u deze put weer tussentijds kunnen verkopen om het verlies te beperken. Maar tegelijkertijd zou u dan weer winst met uw aandelen hebben gehad. Het verlies in dit geval wordt wel aangeduid als een verzekeringspremie. U bezat immers een goede verzekering tegen een waardedaling van uw aandelen, terwijl de weg naar een verdere koersstijging geheel open blijft. Zeker wanneer u financieel niet zoveel risico kan nemen en niet wil dat je bij een bank gaat direct lenen, is het goed om te kijken wat de beste opties zijn.

Onderscheid Amerikaanse en Europese stijl opties

Indien de mogelijkheid bestaat gedurende de looptijd gebruik te maken van het recht tot uitoefening, dat uit de optie voortvloeit, dan is er sprake van een optie Amerikaanse stijl. Er bestaan echter ook opties die uitsluitend op de afloopdatum kunnen worden uitgeoefend. Dit is bijvoorbeeld het geval bij indices en valuta’s. Dan spreken we van opties Europese stijl. Maar door bijv. valutaoptie opdrachten te laten uitvoeren in Amerika kan wel de Amerikaanse ‘usance’ worden gehanteerd

Onderscheid ‘long’ en ‘short’

De positie die ontstaat door het kopen van een call- of putoptie duidt men vaak aan met de Engelse term: ‘long call’ of ‘long put’, maar is dus niet meer dan een gewone call of put. Voor het schrijven van een call- of putoptie wordt vaak de Engelse term ‘short call’ of ‘short put’ gehanteerd.

Verder dient u te weten, dat er met name in Nederland ook nog een onderscheid wordt gemaakt tussen ‘korte’ en ‘lange’ opties. Dit onderscheid heeft dan te maken met de lengte van de looptijd. Zo spreken wij van korte opties met een looptijd van korter dan een jaar en lange opties met een looptijd van langer dan een jaar doch nooit langer dan 5 jaar. Deze laatste categorie vindt men uitsluitend onder die fondsen met de grootste marktkapitalisatie (Olies, Unilever, AKZO, Philips, Aegon, ING, ABN/AMRO etc., waarvan je normaal gesproken mag uitgaan dat deze bedrijven ‘nog wat langer meegaan’).

Kortingen voor vakanties en stedentrips in opkomst

Een weekendje weg of een stedentrip loopt al snel en gemakkelijk in kosten op. Het huren van een huisje of het gebruik kunnen maken van de faciliteiten aldaar is vaak niet goedkoop, waarbij vele mensen altijd de prijzen betaald hebben, lachend als een boer met kiespijn. Met de economische situatie van vandaag de dag is echter financieel goed te merken dat de consument van tegenwoordig niet meer bereid is grote geldbedragen te betalen wanneer het ook goedkoper kan, en goedkoper kan het natuurlijk zeker. En zo moeilijk is het helemaal niet, het is gewoon handig gebruik maken van de mogelijkheden die het internet ons biedt.

Meer online kortingen voor weekendjes weg

Er wordt wel eens beweerd dat online kortingen voornamelijk gelden voor elektronische producten en kleding, en dan ook nog eens met name van de grotere producenten die in eerste instantie al veel te duur waren, omdat deze makkelijker in kunnen leveren op de marge. Dit beeld is echter volkomen onjuist; online kortingen gelden tegenwoordig op bijna alle producten die maar voor te stellen zijn, en weekendjes weg is hier zeker één van; en nog eens een zeer interessante ook. Want in financieel benauwde tijden wordt er al snel bezuinigd op vakanties en weekendjes weg, omdat gedacht wordt dat de prijzen hiervan veel te hoog zijn.

Juist dankzij de online kortingen is het echter zeer goed mogelijk om te besparen op de uitgaven, maar tegelijkertijd nog altijd gebruik te maken van de vakanties en uitstapjes die een gezin gewend is te maken.

Korting op vakanties via Vouchercode

Een website die zeer goed in heeft gespeeld op de vraag naar kortingen en mogelijkheden voor kortingscodes, is vouchercode. Deze aanbieder heeft vele aanbiedingen van het internet verzameld op een centrale plek, zodat het eenvoudig geworden is voor de consument een goede aanbieding te bedingen op hetgeen gevraagd wordt. Met de online kortingscodes voor Center Parcs kunt u bijvoorbeeld een heerlijk weekendje weg tegen een belachelijk lage prijs. Op die manier blijft u op de portemonnee letten, of kunt u eens wat vaker een weekendje weg met vrienden, uw gezin of even lekker alleen om op adem te komen.

Niet alleen op kleding en andere producten zijn de kortingen spectaculair, op vouchercode.nl vindt u nog veel meer aanbiedingen en kortingen op de producten en diensten van alledag. En daarmee is duidelijk een eind gekomen aan teveel betalen voor de dingen die u echt nodig heeft.

Het is onderhand wel duidelijk dat niet alleen de grote producenten kortingen geven, maar dat tegenwoordig vele aanbieders stunten met prijzen. Op vouchercode vindt u een compleet overzicht van alle aanbieders die kortingen, aanbiedingen en kortingscodes weggeven, ook wanneer het gaat om vakanties, weekendjes weg en stedentrips. Op deze manier kunt u zelfs met wat minder financiën een leuk aantal dagen lekker van huis, of heeft u de mogelijkheid om vaker dan voorheen een vakantie te boeken. En aangezien alle aanbieders op een rij staan, is het niet alleen mogelijk om te bekijken wie welke aanbieding biedt, maar ook welke aanbieding het scherpst is en het beste bij u past. Op deze manier worden de aanbieders zelf uitgedaagd om de prijzen nog scherper te maken, hetgeen de consument al snel tientallen euro’s bespaart.

Waarom beleggen in plaats van sparen?

Waarom beleggen in plaats van sparen? Het antwoord is in principe eenvoudig. Beleggen geeft meer rendement dan sparen maar er zitten ook verscheidene kosten en risico`s aan verbonden dat beleggen weer minder aantrekkelijk maakt.

Sparen
U spaart elke maand een bepaald bedrag en na een jaar wilt u er iets mee doen. Het is een bekend gegeven dat de inflatie, de waardevermindering, vrij hoog is. U weet ook dat de vastgestelde spaarrente erg laag is. Het resultaat is een negatief rendement ofwel, u spaart maar u gaat er financieel op achteruit, en dat is niet de bedoeling. Als u een spaarrekening wil openen, dan zijn daar nauwelijks of zelfs helemaal geen kosten aan verbonden. Kiest u voor zekerheid voor korte of lange tijd, dan is sparen voor u ideaal; geen slapeloze nachten en geen paniek als de beurzen in elkaar zakken.
Beleggen
Hierbij staat het rendement niet vast, en dat is dan ook meteen het grote risico dat u loopt. De beurzen in binnen -en buitenland zijn onvoorspelbaar. U loopt meer risico maar het rendement ligt doorgaans een stuk hoger dan bij sparen. De winst die u neemt is eigenlijk de brutowinst want er worden kosten in rekening gebracht. Natuurlijk moet u de aan- en verkoopkosten betalen. Daarnaast worden er beheerskosten in rekening gebracht evenals administratiekosten. Toch is de nettowinst normaliter wel hoger dan de spaarrente, en dat maakt beleggen interessanter en spannender! Houdt u wel van wat spanning, u wilt elke dag zien wat uw beleggingen doen, dan is beleggen voor u de juiste keuze om een aantrekkelijke winst te maken.
Beleggersclub
Buurtbewoners, voetbalvrienden, collega`s, noem maar op, zij richten steeds vaker een beleggersclub op. Natuurlijk gaat het om de gezelligheid maar ook om de winst. Het is een serieuze zaak want alle deelnemers leggen een bepaald bedrag in.Veel beter is om alles onder eigen controle te houden. U bepaalt wanneer u koopt en wanneer u verkoopt en u alleen strijkt de winst op.

Spaargeld kan gevaar zijn voor zorgtoeslag

Voor spaarders met een flinke spaarrekening komen er minder rijke tijden aan. Het vermogen, en daarmee ook het spaargeld, gaat meetellen voor de zorgtoeslag. Dit houdt in dat spaarders die flink doorgespaard hebben de afgelopen jaren, wel eens vanaf 1 januari niet meer in aanmerking zouden kunnen komen voor de zorgtoeslag. Momenteel is de zorgtoeslag nog niet zodanig inkomensafhankelijk.

Spaargeld
Wie veel spaargeld bezit, kan een deel daarvan best gebruiken voor het betalen van de zorgverzekering. Dat blijkt uit de bezuinigingen voor het jaar 2013. De zorgtoeslag zal de komende jaren voor de hoogste inkomens afgebouwd worden. Zelfs voor spaarders met een groot vermogen houdt dit een verlies van honderd euro per maand in.

Per 2013 zal ook het vermogen mee gaan tellen bij het vaststellen of de consument ook recht heeft op zorgtoeslag. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar het maandelijks inkomen, maar ook naar het eigen vermogen van de persoon. Wanneer hij of zij een fors eigen vermogen heeft, wordt de zorgtoeslag niet langer toegekend.

Nibud
Het Nibud geeft dan ook alle Nederlanders het advies zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de bezuinigingen die komen gaan. Vanaf volgend jaar krijgen onder andere werkende ouders het zwaarder, doordat de eigen bijdrage voor de kinderopvang ook fors omhoog zal gaan.

Daarnaast vervalt de vergoeding voor het woon-werkverkeer, en vallen er zware financiële klappen bij gepensioneerden. Gemiddeld heeft 45% van de Nederlanders moeite om te gaan met schulden.

Bezuinigen
Om toch op uw zorgkosten te bezuinigen kunt u het beste overstappen naar een goedkopere zorgverzekering. Door uw zorgverzekering te vergelijken met andere aanbieders kunt u veel geld besparen op de zorg.