Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is een enorm fijne organisatie. Het doet namelijk onderzoek naar, zoals de naam al aangeeft, kanker. Kanker is een rotziekte, dat weet iedereen. Helaas krijgen veel mensen er mee te maken. Jaarlijks worden er zo’n 110.000 Nederlanders met kanker behandeld. Er bestaan ook enorm veel soorten kanker, en het Wereld Kanker Onderzoek Fonds doet onderzoek naar alle vormen. 

Onderzoek

Zoals je nu weet, doet het Wereld Kanker Onderzoek Fonds onderzoek naar verschillende soorten kanker. In het specifiek doen zij eigenlijk onderzoek naar de invloed van je levensstijl en voeding op kanker. Deze invloed is best groot, en dat is iets waar men de afgelopen jaren steeds meer aandacht aan is gaan besteden. Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds doet dan voornamelijk onderzoek naar lichaamsbeweging, voeding, gewicht en het verband met kanker daartussen. Hoe kanker zich ontwikkelt, hangt dus erg samen met deze factoren. Kanker behandelen is fijn, maar het voorkomen is nog veel beter. 

Deze preventie is een thema waaraan binnen de onderzoeken van het Fonds veel aandacht aan wordt besteedt, en dan dus voornamelijk binnen de factoren voeding, beweging en gewicht. Ook de rol van de voorgaande factoren tijdens en na kanker worden bestudeerd. De kans op overleven en de kwaliteit van leven zo hoog mogelijk houden is een belangrijk onderwerp voor het Fonds.

Specifieke onderzoeken

In de bovenstaande alinea werd heel algemeen gesteld wat voor soort onderzoeken het Wereld Kanker Onderzoek Fonds doet, maar hier gaan we er wat specifieker op in. Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds doet namelijk onderzoek naar hele specifieke dingen binnen kankeronderzoek. Zo doen zij bijvoorbeeld onderzoek naar de invloed van slaaptekort op de ontwikkeling van kanker, de invloed van voedingssupplementen en zelfs de invloed van koffie op darmkanker. 

Er zijn veel factoren die een enorm grote onderzoek kunnen hebben op allerlei soorten aspecten van kanker. Al deze dingen kunnen onderschat zijn of worden, maar verdienen dus wel de nodige aandacht. Elk onderzoek kan zomaar een zijn die baanbrekend is. Het Fonds doet precies dat; alles de nodige aandacht geven aan onderzoeken die kanker minder schadelijk kunnen gaan maken.