Welke vloersoorten zijn er allemaal?

Er zijn veel verschillende vloersoorten te onderscheiden die geschikt zijn om op te wonen en te werken. Bij het maken van een keuze voor een vloer is het wat dat betreft belangrijk om rekening te houden met de eigen voorkeuren en wensen. Bijvoorbeeld met het comfort, onderhoudsgemak, duurzaamheid, design, kleur en hygiëne. Microcement leggen in een woning is bijvoorbeeld erg populair vanwege de combinatie van al deze elementen. Dit is een vloer die tot de naadloze vloersoorten behoort.

Microcement vloer: stijlvol en hygiënisch

Microcement behoort tot de stijlvolle soorten gietvloeren die volledig naadloos wordt aangebracht. Hierdoor is er sprake van een optimale hygiëne, omdat stof en vuil op de vloer blijven liggen en niet vastplakken, zodat het gemakkelijk te verwijderen is. Qua uitstraling is een microcement vloer imponeren dankzij het luxe karakter van materialen en design. Microcement bestaat wat dat betreft zowel uit cement als uit kunsthars en pigmenten, waardoor er een natuurlijke look ontstaat. Verder biedt microcement het voordeel dat het een vloer is die op allerlei ondergronden is te plaatsen. De vloer is bestand tegen slijtage en dat is natuurlijk eveneens van belang in een fysiotherapiepraktijk. Het is ook nog een milieuvriendelijke vloer met een duurzaam karakter.

PU gietvloer

Een PU gietvloer is een vloer die eveneens ideaal is om toe te passen in een fysiotherapiepraktijk. Dit is een vloer van kunsthars die uit meerdere lagen is opgebouwd en door het subtiel verende karakter erg comfortabel is om bijvoorbeeld oefeningen op te doen. Bovendien zijn PU gietvloeren leverbaar in allerlei kleuren en is deze vloer net als microcement zowel slijtvast als duurzaam en naadloos. Verder is het gemakkelijk om deze vloer te reinigen en zorgt het naadloze karakter er ook nog voor dat de hygiënische omstandigheden optimaal zijn. PU gietvloeren staan bekend om de lange levensduur en daarom eveneens ideaal om toe te passen in een fysiotherapiepraktijk.