Nog nooit bij een spoedtandarts geweest? Dan mag je eigenlijk van geluk spreken. Het is nooit leuk om midden in de nacht wakker te worden met veel pijn aan je tanden of kiezen. Heeft de tandarts geen plek of gaat het om een tijdstip waarop de praktijk dicht is? Dan is de spoedtandarts een goede oplossing. We raden het aan om vooraf een goede spoedtandarts te zoeken, zodat wanneer je er een nodig hebt, je niet meer op zoek hoeft te gaan. Alleen hoe weet je welke spoedtandarts het beste bij je past? Om je op weg te helpen hebben we een aantal vragen opgesteld die je jezelf kunt stellen.

Wanneer is de spoedtandarts beschikbaar?

Het allerbelangrijkste misschien wel zijn de beschikbare tijden van de spoedtandarts. Je eigen tandarts is misschien wel niet beschikbaar voor spoedgevallen, waardoor je een spoedtandarts achter de hand wil hebben voor het geval je het nodig hebt. Het liefste heb je een spoedtandarts die 24/7 beschikbaar is. Veel spoedtandartsen zijn in de avonduren beschikbaar en kunnen ook bezocht worden in de weekenden. Bekijk de website van de spoedtandarts en achterhaal de openingstijden. Deze zijn vaak terug te vinden in de footer van de website, op de contactpagina of op de pagina over spoedtandarts.

Welke diensten biedt de praktijk aan?

Bij het kiezen van een noodtandarts is het een goed idee om te kijken naar de behandelingen die de tandartsen en andere medewerkers uitvoeren. Het meest ideale is een tandarts die alle behandelingen doet, zodat ongeacht de situatie, je met iedere klacht of ieder spoedgeval bij de spoedtandarts terecht kunt. De belangrijkste functie van een spoedtandarts is om ervoor te zorgen dat de pijn en symptomen minder worden en onder controle worden gehouden. In ieder geval totdat je de reguliere tandarts kunt bezoeken. Bekijk de website van de spoedtandarts en lees de behandelingen die de spoedtandarts doet goed door. Ook kun je telefonisch contact opnemen met de desbetreffende praktijk en vragen met welke behandelingen en klachten je er terecht kunt.

Wat schrijven anderen over deze spoedtandarts?

Reviews zijn enorm belangrijk. Google de naam van de praktijk van de spoedtandarts en lees recensies door van anderen. Zo kom je erachter hoe andere bezoekers denken over de spoedtandarts en of zij tevreden waren met het contact, de werkzaamheden en de gehele ervaring bij de spoedtandarts. Wanneer zij positief zijn, heb je een extra bevestiging dat dit de juiste spoedtandarts voor je is.