Bij de chiropractor en fysiotherapeut bij chiropractie Hilversum en fysiotherapie Hilversum zien wij dagelijks vele rugklachten. Sommige rugklachten kunnen wij binnen een paar dagen weer op de been brengen, bij andere rugklachten is dat lastiger. In dit artikel leggen wij een voor de hand liggende oorzaak uit van rugklachten waar het herstel langer kan duren. Maar let wel, die wij goed kunnen behandelen. Dit betreft hernia klachten. Hernia klachten zien wij veel in de praktijk en de kern gedacht is dat dit goed te behandelen is.

De anatomie van de wervelkolom

De thoracale en lumbale wervelkolom van een volwassene bestaat uit ongeveer 17 wervels (wervels) die netjes op elkaar gestapeld zijn. Thoracale wervels zijn de wervels in de bovenrug en middenrug. De lumbale wervels zijn de 5 laagste bewegende wervels in de onderrug. Om uw anatomische kennis geheel op te krikken, de cervicale wervelkolom zijn de 7 wervels van de nek. Tussen elke set aan wervels liggen kussenachtige schijven, die de druk op deze wervels absorberen.

De tussenwervelschijven laten ook veel bewegen toe. Sterker nog dankzij onze tussenwervelschijven kunnen wij veel bewegen. Elke schijf bestaat uit een buitenste stugge schil en een binnenste stuk bestaande uit een soort gel.

Wat is een hernia?

Een hernia van de lumbale wervelkolom treedt op wanneer het binnenste gedeelte daarmee zeggende de gel drukt tegen de buitenste schil. Dit drukken kan resulteren in kleine scheurtjes van de schijf waarin zelfs de gel naar buiten kan glijden of drukken tegen de zenuw aan. Deze verplaatsing kan het gevolg zijn van een ongeval ofwel trauma of geleidelijk komen door het verouderen van de schijf.

Chiropractie en Fysiotherapie kan u helpen bij hevige hernia klachten

Wij zien zoals gezegd vele hernia klachten. Nu moeten we een onderscheid maken tussen de vele soorten hernia’s. Een schijf kan licht geïrriteerd zijn. Een schijf kan een beetje uitpuilen. Een schijf kan nog iets meer uitpuilen. Of een schijf kan geheel tegen alle zenuwen aandrukken. We delen de hernia’s vaak in, in 4 categorieën. 0 geen … 4 is de ergste denkbaar. De 4e moet helaas geopereerd worden. Maar bij alle andere categorieën kunnen wij heel goed helpen.